SDP Saarijärvellä

SDP:n toimintaa Saarijärvellä johtaa, Saarijärven työväenyhdistys ja sen poliittinen jasosto. Poliittinen jaosto on  paikallisen työväenyhdistyksen ja SDP:n valtuustoryhmän yhteistoimintaelin. Tavoitteemme on toimia Saarijärven kaupungin alueella ja kehittää kaupunkia sen asukkaita paremmin palvelevaksi yhteisöksi. Poliittinen jaosto seuraa tiiviisti kaupunginhallituksen ja valtuuston ja lautakuntien toimintaa ja vaikuttaa siihen yhteistyössä valtuustoryhmän kanssa.

Poliittinen jaosto vastaa SDP:n paikallisesta ehdokasasettelusta ja vaalityöstä. Vuoden 2021 kunnallisvaaleissa saimme valtuustoon 6 valtuutettua. Kaikkiaan valtuutettuja on 31. Valtuuston paikkajako oli vaalien jälkeen seuraava: Keskusta 12, SDP 6, Kokoomus 3, Perussuomalaiset 6, Vasemmisto, Vihreät ja kristilliset 2 valtuutettu.

Meneillään olevan valtuustokauden suuria asioita ovat kaupungin talous, nuorten työllistäminen ja vanhushuolto. Poliittinen jaosto ja valtuustoryhmä seuraavat tiiviisti ongelmien ratkaisua. Juuri alkaneelle valtuustokaudelle osuu suuri terveydenhuollon uudistus, joka siirtää sosiaali- ja  terveydenhuollon talousvastuineen maakunnille. Siirtymä on tarkoitus toteuttaa vuoden 2023 alusta.

Tämän lisäksi taloudeltaan ja myös hallinnollisesti suuri uudistus on kouluverkon uudelleen järjestely. Edellisen valtuuston päätöksen mukaan Saarijärvelle jää kolme koulukeskusta: Pylkönmäen, Lanneveden ja koulu- ja kulttuurikeskus. Muutos edellyttää mittavia rakennustoimia. Koko hankkeen kustannusarvio on noin 35 milj. euroa. Tämä tarkoittaa, että Saarijärven kaupungin velat yli kaksinkertaistuvat valtuustokauden aikana.

Tule mukaan seuraamaan ja vaikuttamaan, ei pelkästään sivuston sisältöön vaan koko kaupungin asioiden hoitoon.

Valtuustoryhmä

Ville Rautiainen 
0408348101

Sami Tuominen
040588808

Kirsi Siekkinen
0503433242

Heli Ihanainen
0407048535

 


Ilkka Lintunen
0405120620

Carita Tuominen 
0405719302

Sähköposti kaikille: etunimi.sukunimi@saarijarvi.fi